home_hover home mail_hover mail-small_hover mail-small mail activities_hover activities cancel check_hover check chevron clock close_hover close comment days edit_hover edit-small edit external_hover external facebook_hover facebook information_hover information link_hover link logout_hover logout mute_hover mute pause_hover pause plus radiocheck report_hover report reporters_hover reporters search share-bottom share-right sponsors_hover sponsors supporters_hover supporters-small supporters tag-right_hover tag-right twitter_hover twitter updates_hover updates user_hover user volume playbutton
Final meeting
Edukans Actieplatform
Een laatste blik voor het ontbijt over de straat waar we de afgelopen 10 dagen van hebben kunnen genieten. Een apart plekje en dit nemen we...

Final meeting

Een laatste blik voor het ontbijt over de straat waar we de afgelopen 10 dagen van hebben kunnen genieten. Een apart plekje en dit nemen we mee in een plekje in ons hart. 

Het eindrapport wordt in de ochtend vervolmaakt, puntjes op de i, voetjes bengelend langs de rand van het zwembad en een allerlaatste schoolbezoek aan Likpe Mate - we moeten de referent nog gedag zeggen.

Daarna is het ……. wachten, wachten, wachten…… op de pizza’s, op de vlaggetjes die nog bij de kleermaaksters liggen en op de keyteachers en headmasters voor de Final Meeting.

Geheel conform het geleerde werd in Edukans- en critical-friends-stijl aan de headmasters gevraagd in groepen met elkaar te praten over hoe ons verblijf is ervaren en hoe verder na ons vertrek. Dat werd kort en kernachtig verwoord door Arnold. Waarna Richard de toezegging deed dat Savannah Signatures bereid zal zijn workshops en follow up in fysiek en financieel opzicht te ondersteunen. Dit werd aangevuld met dezelfde toezegging door PTA member Mr. Immanuel. 

 

Ook de key-teachers worden verzocht te overleggen met collega’s van de andere scholen.

Theo nam het woord en noemde op zijn eigen inspirerende wijze 9 aspecten van het Edukans programma die de afgelopen 3 jaar in geleidelijkheid goed zijn gegaan. Om daar in de toekomst aan te kunnen blijven werken is één woord belangrijk: motivation! Teachers have to be motivated! 

 

Tot slot: de Ghana energizers nemen wij mee naar huis, Ho Tjing Tjak laten we achter! 

Hanny en Jantien

Media bij bericht (3)

Reactie plaatsen